PAEM Antrenman Sıklığı Nasıl Olmalı?

966

Polis Adayları, bu yazımızda sizlere PAEM Antrenman Sıklığı Nasıl Olmalı? hakkında bilgiler vereceğiz.

PAEM Antrenman Sıklığı Nasıl Olmalı?

Fiziki Yeterlilik parkuru 7 istasyondan oluşuyor ve bunlar adayların kondisyonunu, çevikliğini, çabukluğunu, dengesini ve esnekliğini ölçmeyi amaçlıyor. Başvuru sayısı çok fazla olduğu için adayların fiziki parkurlarda tam ya da tama yakın puanlar alması gerekiyor. Aksi taktirde elenebiliyorlar.

Eğer fiziki parkurda başarıya ulaşmak, hatta yazılı (TYT – KPSS – Bekçilik Yazılı) sınavdaki açığınızı fiziki parkurda alacağınız puanlarla kapatmak istiyorsanız kendinizi bir disipline sokmalı, sınav başvurularını yapar yapmaz antrenmanlara başlamalısınız. Net olmamakla birlikte önünüzde 1 ay ila 3 ay gibi bir süre olacak ve sizin bu süre zarfında doğru bir antrenman alanı bulup, mümkünse bir antrenör bulup canla başla çalışmanız gerekecektir. Tamamen rakiplerinizle ve zamanla yarışacağınız bu sınavda doğru stratejiler, doğru antrenmanlar ve azim sizi başarıya ulaştıracaktır.

Fiziki Yeterlilik sınavı için parkurun bilinmesi sürecin önceden kafada işlenerek yapılması parkuru daha kısa sürede tamamlanmasına imkan sağlamaktadır. Parkurda dikkat edilecek püf noktalar taktiksel bir çalışma geliştirilerek daha etkili ve verimli sonuçlar elde edilebilir.

1-İstasyon: Sıçrama Tahtası Parkuru Teknik Antrenman Tüyoları

Sıçrama hareketi çift ayak ile yapılacağı için öncelikle bunun çalışılması daha verimli bir atlayışı beraberinde getirecektir. Ayakların sıçrama sonrası zemine aynı anda basması, iniş esnasında parmak ucuna düşülmesi, vücudun dik bir pozisyonda sıçrama işleminin yapılması parkurun eksiksiz ve daha verimli şekilde yapılması için önemlidir. Sıçrama işlemleri ritmik ve sıçrama tahtası ile paralel bir şekilde ilerlemelidir. Yüz sürekli olarak tahtaya doğru bakıyor olmalıdır.

2-İstasyon: Tekerden Geçiş Parkuru Teknik Antrenman Tüyoları

Tahtadan teker istasyonuna doğru hızlı bir şekilde koşarken, çapraz olarak dizili olan lastiklerden en yakın olanından yani sağ lastikten başlanılması bir adım daha hızlı gitmenize yol açacaktır. Lastiklerin ortalarına basmaya başlamadan bir adım öncesine hızın dengelenerek sıçramaya başlanması düşme riskini ortadan kaldıracaktır. Ayaklar tekli adım sıçramalarında parmak uçları yere basacak şekilde dizler yukarıya doğru yüksek çekilerek adımlar atılmalıdır. Tam teker boşluklarının ortasına basmak da olası takılmaları ortadan kaldıracaktır. Bu teknikleri uygulayarak en kısa sürede diğer istasyona doğru ilerlenir.

3- İstasyon: Ağırlık Taşıma Parkuru Teknik Antrenman Tüyoları

Teker istasyonundan çıktıktan sonra depara kalkılmalı ve ağırlıklara ulaşılmalıdır. Ağırlıkları kaldırırken iki ağırlık arasına sağ ayağın konulması duba etrafında dönüşte sizlere avantaj sağlayacaktır. Ağırlıkların sallanmadan vücudunuza yakın bir şekilde taşınması keskin dönüş yapılmasında artı bir katkı sunacak ve salınımı düşürecektir. Duba aralarındaki standart mesafeden daha fazla metre koşmamak için dubaya yakın gitmek size menzilde kazanç sağlayacaktır.

4- İstasyon: Sağlık Toplarına Dokunma Parkuru Teknik Antrenman Tüyoları

Süre önemli olduğu için bu iki sağlık topu arasında büyük adımlar atılmalı ve 1.top sağ elle, 2.top sol elle ve 3.topa sağ elle dokunularak diğer topa doğru geçip bir sonraki istasyona doğru depar atılmalıdır.

5- İstasyon: Takla Parkuru Teknik Antrenman Tüyoları

Bir önceki istasyondan hızlı bir şekilde mindere doğru yaklaşıldığında hız kesilmeli ve yakın bir mesafeden mindere ellerimizi avuç içleri gelecek şekilde koyduktan sonra başı ilerletip hızlıca takla hamlesi gerçekleştirilmelidir. Olabildiğince oval hale gelinerek yapılan bu işlem ile taklanın bitiminde tekrar ellerle minder üzerinde destek alınmalı ve ittirilerek kalkış desteklenmelidir. Taklanın doğru yönde sağa ve sola yatmadan gerçekleştirilebilmesi için evde güvenli bir alanda bu işlem tekrarlanmalıdır.

6- İstasyon: Çapraz Koşu Parkuru Teknik Antrenman Tüyoları

Üç aşamalı şekilde yapılırsa daha verimli sonuç elde edilir. Bunlar basma, dönüş ve koşu şeklinde her bir engel geçilene kadar döngüsel olarak yapılmalıdır. Bir sağdaki bir soldaki çubuk dışarısından dolanarak geçilmelidir. Koşu esnasında kollar ileri geri hareket edecek şekilde bel hizasından omuz hizasına doğru çekilmelidir. Daha hızlı koşmaya yol açacaktır.

7- İstasyon: Üstten Alttan Geçiş Parkuru Teknik Antrenman Tüyoları

Üç adımlı şekilde gerçekleştirilmelidir. İlk engel olan üstünden atlama için sıçradıktan sonra önce sağ adım sonra sol adım basılıp, kafayı eğerek alttan geçme engeli yapılması ve bu bir kez daha tekrarlanarak parkur tamamlanmalıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.